Η ψυχολογια του νικητη μπηκε στο πετσι των παικτων της Καβαλας

ΑΕΚ – Καβάλα… η ψυχολογία στην Ένωση

ειπε ο Μανολο Χιμενεθ στους παικτες του ..

Δεν έχετε συγκέντρωση, πουλάτε μπάλες, παρακολουθείτε τον αντίπαλο και τις κινήσεις των παικτών του, συμβιβάζεστε με την ιδέα της ήττας.

.. πως παικτες μιας ομαδας .. περνανε απο το ενα σταδιο στο αλλο .. το σταδιο της ηττοπαθειας .. στο σταδιο του νικητη .. οι λεπτες ισσοροπιες .. αλλα τελικα ειναι εκεινο που καθοριζει .. την νικη απο την ηττα .. ολων των υπολοιπων .. θεωρουμενων ως δεδομενων .. ειναι εκεινο που επαιξε ρολο .. αποφασιστικο σημειο .. στην αναμετρηση του Ηρακλη με τον Παναθηναικο .. πως το 0-2 εγινε 4-2 .. η ακομα και ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακο .. που αν και δεν ειδα το παιχνιδι .. οι παικτες του ΠΑΟΚ ηταν ευχαριστιμενοι απο το παιχνιδι που εκαναν .. αλλα παρ’ ολα αυτα εχασαν με 3-0 .. η περιγραφη του αγωνα απο τα μεσα αναφεραν την ελλιπη αμυντικη διαταξη του Ολυμπιακου .. αλλα και παλι δεν μπορεσαν οι του ΠΑΟΚ να δημιουργησουν τις προυποθεσεις .. για την επιτευξη ενος τερματος .. δεν φανηκε η αδυναμια της αμυνας του Ολυμπιακου .. η ψυχολογια των παικτων του ΠΑΟΚ ηταν αυτο που ειπε ο Χιμενεθ ..

ελειψη συγκεντρωσης .. πουλημα μπαλλας .. απλοι θεατες .. συμβιβασμος, μπαινει στο μυαλο,περιμενεις την ητττα ..

μια στιγμιαια .. εμφανιση .. της μιας η της αλλης οψης .. του νομισματος .. λεπτο προς λεπτο .. εξελεισεται .. απο την στιγμη που μπαινουν οι ομαδες στο γηπεδο ..

τωρα Ολυμπιακος, Παναθηναικος .. ακομα και ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Αρης .. εχουνε γεματα γηπεδα .. εχουνε κοσμο που πυροδοτει .. αυτην την μεταλλαγη σε μια ομαδα .. την ψυχολογια του νικητη .. για την ομαδα τους .. και την ψυχολογια της ηττας .. για την αντιπαλη ομαδα ..

τρεμουν τα ποδια τους .. να το ξεπερασουν .. για να επιβληθουν .. την φιλοσοφια του νικητη .. αυτο που η Καβαλα καταφερε .. και αυτο που οι αλλες οι ομαδες .. ο Αστερας .. ο Ολυμπιακος Βολου .. σχεδον ολες .. προσπαθουν ακομα να βρουν .. αυτο που και ο ιδιος ο Ψωμιαδης καταλαβε και ηθελε να εμπνευσει στους παικτες του .. ακομα και μετα με την νικη επι του Ηρακλη εκτος εδρας .. στο επομενο παιχνιδι στην εδρα της με τον Πανιωνιο .. ποσο σημαντικη .. η εξ ισου σημαντικη με την εκτος εδρας νικη .. και η νικη στην εδρα της .. το καταφερε .. μπηκε μεσα στο πετσι των παικτων της .. εγινε συνηθεια .. και το επαναλαβαν και τωρα .. νικη εκτος εδρας με Αστερα .. συνεχομενη νικη στην εδρα της με την ΑΕΚ .. σε αντιθεση με π.χ. τον Αστερα που μετα την εκτος εδρας νικη επι της Κερκυρας .. δυο συνεχομενες ηττες με Πανσεραικο και Καβαλα στην εδρα του .. s54kay ..

ολες σχεδον οι ομαδες φετος .. απο τον Πανιωνιο μεχρι την κορυφη .. Ολυμπιακο, Παναθηναικο .. ισως σε μικροτερο βαθμο .. βρισκονται σε αυτο το σημειο .. και ειναι αυτο που προσδιδει στο φετεινο πρωταθλημα .. μια διαφορετικη χροια .. και οι ομαδες που εχουν γεματα γηπεδα .. εχουν ενα παραπανω αβανταζ απο αυτες που εχουν μισοαδεια γηπεδα .. δεν εχουν φιλαθλους να τους παροτρυνουν .. να τους ανεβασουν την ψυχολογια .. αθλος της Καβαλας .. που μπορεσε να το ξεπερασει αυτο το ντεζαβανταζ .. και να παιρνει βαθμους και μεσα στην εδρα της ..

ενα πραγμα που αναμενεται .. ειναι να φτιαξουν και αυτες οι ομαδες εδρα .. ολες αυτες οι οχλαγωγιες, επεισοδια των φανατικων οπαδων .. που ειχαν σαν αποτελεσμα την απομακρυνση του κοσμου απο τα γηπεδα .. εβλαψε καιρια ολες πλυν των ..μεγαλων(?) ομαδων (βαλε εισαγωγικα, δεν μου αρεσει αυτος ο διαχωρισμος στις ομαδες, ειναι φτιαχτος και το μονο που κανει ειναι να δημιουργει τροχοπεδες στην εξελιξη μιας οποιαδηποτε ομαδας)

τωρα που τα επεισοδια καταλαγιαζουν .. περιμενει κανεις να γυρισει ο κοσμος πισω να γεμισουν τα γηπεδα ολω των ομαδων .. να φτιαξουν εδρα .. να γινει ολο και πιο ανταγωνιστικο το πρωταθλημα .. να βλεπουμε περισσοτερα παιχνιδια σαν το .. Παναθηναικος-Ηρακλης 4-2 ..

και σιγα-σιγα να χτιζει ακομα περισοτερο .. αυτην την φιλοσοφια του νικητη .. που ειπε και ο Πετκακης πριν απο μερικες εβδομαδες ..

This entry was posted in chaotic football, χαοτικο ποδοσφαιρο, Νεα Καβαλα. Bookmark the permalink.

Leave a comment