Χαοτικο ποδοσφαιρο

Στην «κομπίνα» στη φάση του γκολ με τη Βιγιαρεάλ ..
«Αυτή τη φάση τη δουλεύω πολύ με τον Πάμπλο Γκαρσία και τον Γιώργο Φωτάκη, αλλά και τον Λίνο πολλές φορές. Πιστεύω πως είναι από τις κομπίνες που δύσκολα μπορεί να τις αντιμετωπίσει ο αντίπαλος ..»

τι βγαζω απο τα λογια του Βιερινια ..

«κομπίνα» .. «κομπίνες» .. «δυσκολα μπορει να τις αντιμετωπισει ο αντιπαλος» .. μιλαμε για οργανωμενη επιθεση .. σχεδιασμενη .. δουλεμενη .. στα μετρα των παικτων που την εκτελουν .. πανω εκει στηριζεται .. το χαοτικο ποδοσφαιρο .. οταν σχεδιαζεις με οδηγο το χαος ..

Για τους λόγους που σκοράρει περισσότερο στην Ευρώπη, σχολίασε: «Οι συνθήκες του αγώνα είναι πολύ διαφορετικές. Στην Ελλάδα οι ομάδες που αντιμετωπίζουμε μας περιμένουν στην άμυνα, δεν μας αφήνουν καθόλου ελεύθερους χώρους κι είναι σαφώς πιο δύσκολο να σκοράρεις.

.. δεν μας αφηνουν καθολου ελευθερους χωρους .. δικαιολογια; .. φτηνη δικαιολογια  .. αν δεν υπαρχουν ελευθεροι χωροι .. δεν ειναι μονο στο ελεος της αντιπαλης ομαδας .. ειναι και το φταιξιμο της ιδιας της ομαδας .. του ΠΑΟΚ ..στην προκειμενη περιπτωση τι σημαινει;

τους εχουν μαθει .. τους εχουν ψυλλιαστει .. ξερουν τα χουγια τους .. γιατι παιζουν προβλεψιμο ποδοσφαιρο .. που, οπως ειπε και ο Κουπερ, να παιξει η ομαδα του τελειο ποδοσφαιρο .. οσο και τελειο να ειναι αυτο το ποδοσφαιρο .. δεν ειναι αρκετο .. παντα μια αντιπαλη ομαδα .. αργα η γρηγορα .. θα βρει τον τροπο να εξουδετερωσει .. το οποιο τελειο ποδοσφαιρο μια αλλη ομαδα παιζει .. οι νικες ερχονται οταν δημιουργεις πανω στο απροβλεπτο .. το σχεδιαζεις .. οταν παιζεις χαοτικο ποδοσφαιρο .. μεχρι να σε παρουν χαμπαρι .. οποτε δημιουργεις ακομα πιο απροβλεπτα .. μια διελκυστινδα .. που τελος δεν εχει .. s54kay ..

Κατι που βγαινει και απο οτι ειπε ο Χιμενεθ για τον αγωνα της ΑΕΚ με τον Πανιωνιο ..

…να διευκολύνουμε το παιχνίδι του Πανιωνίου, ο οποίος κυκλοφορούσε με άνεση την μπάλα γιατί του το επιτρέπαμε εμείς. Ήμασταν πολύ προβλέψιμοι. …

πολυ προβλεψιμοι .. δεν ξερω αν ο Χιμενεθ .. καταλαβαινει την σημασια .. αυτης του της φρασης .. δεν πρεπει να τον αδικω τον αθρωπο. ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟ .. μπαινει στα λημερια του χαους .. αφου πρωτα κατανοηθει η ουσια .. του ‘πολυ προβλεψιμοι’ .. το χαος απροβλεπτο .. η ταξη προβλεψιμη .. συστηματα παιχνιδιων, διαταξεις παικτων στο γηπεδο .. τι μπορει και το τι δεν μπορει να κανει καθε παικτης .. προβλεψιμα .. enter χαος .. απροβλεπτο .. και ανεξελεγκτο; οχι .. σχεδιασμος του χαους .. να βαζεις το στοιχειο του χαους στην σχεδιαση του παιχνιδιου .. χαοτικο ποδοσφαιρο ..

ποδοσφαιρο αφημενο στην τυχη του; .. η ποδοσφαιρο που σχεδιαζεις, προβλεπεις .. την τυχη σου .. βασιζεσαι στο χαος ..

δεν αρκει η τελειοτητα που λεει ο Κουπερ .. πρεπει να ξεπερασεις την τελειοτητα .. να μην σταματησεις εκει .. ακομα και αν την πετυχες .. Μονο το τελειο, στο ποδοσφαιρο δεν ειναι αρκετο .. πανω στο τελειο χτιζεται το ποδοσφαιρο που ξετρελενει. .. Το τελειο ποδοσφαιρο .. ειναι η αναγκαια συνθηκη .. για να πας παραπερα, .. αλλα οχι και η ικανη. .. Mονο με τελειο δεν την βγαζεις ..

This entry was posted in chaotic football, χαοτικο ποδοσφαιρο. Bookmark the permalink.

Leave a comment